Skip to content

Bedrijfsgroen

Bedrijven zouden moeten vergroenen omdat het niet alleen een morele plicht is om bij te dragen aan het behoud van onze planeet, maar ook omdat het een slimme zakelijke zet is. Door te vergroenen kunnen bedrijven hun milieu-impact verminderen en bijdragen aan het behoud van biodiversiteit en ecosystemen.
Dit draagt bij aan het creëren van een leefbare planeet voor toekomstige generaties. Bovendien kan vergroening leiden tot kostenbesparingen op lange termijn, bijvoorbeeld door het gebruik van energie-efficiënte systemen, wat resulteert in lagere energierekeningen. Daarnaast kan vergroening het imago en de reputatie van een bedrijf verbeteren, waardoor het aantrekkelijker wordt voor klanten, investeerders en getalenteerde werknemers. Het toont aan dat een bedrijf niet alleen geeft om winst, maar ook om de gemeenschap en het milieu. Dit kan leiden tot een grotere loyaliteit van klanten en een hogere betrokkenheid van werknemers. Bovendien kunnen bedrijven door te vergroenen voldoen aan strengere milieunormen en regelgeving, waardoor ze boetes en negatieve publiciteit kunnen vermijden. Dit beschermt niet alleen het bedrijf, maar draagt ook bij aan een duurzamere samenleving. Kortom, vergroening is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor het bedrijf zelf. Het biedt een scala aan voordelen, variërend van kostenbesparingen en een beter imago tot het voldoen aan regelgeving en het aantrekken van talent.

Whitepaper

Vul het formulier in en ontvang onze uitgebreide whitepaper

* Verplichte velden
Ik wil de volgende whitepapers ontvangen

Milieuvriendelijk en duurzaam

Groendaken dragen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Door een extra laag van levende planten op daken te introduceren, absorberen groendaken koolstofdioxide en produceren ze zuurstof. Dit draagt bij aan het verminderen van luchtvervuiling en helpt de klimaatverandering te bestrijden.

Energie-efficiëntie

Groendaken fungeren als natuurlijke isolatie, waardoor de energie-efficiëntie van gebouwen verbetert. Ze verminderen de behoefte aan airconditioning in de zomer en verwarming in de winter, wat leidt tot lagere energiekosten voor gebouweigenaren. Groendaken in combinatie met zonnepanelen is ook een mooie waardestijging van uw pand maar ook levert het meer energie op daar een groendak uw dak afkoelt. Hierdoor wordt het rendement van de zonnepanelen opbrengst hoger.

Waterretentie en beheer

Een groendak vangt regenwater op en slaat het water tijdelijk op het dak op. Het water wordt door de planten in het groendak opgenomen en later door verdamping teruggegeven aan de lucht. De resterende neerslag wordt pas na enige tijd van het dakoppervlak afgevoerd. Een groendak draagt zo bij een stabiel grondwaterpeil. Het riool wordt ontlast, waardoor wateroverlast en overstromingen in de straat bij hevige regen worden voorkomen.

Verlengde Levensduur van het dak

Een groendak beschermt de water dichte laag tegen de schadelijke effecten van Uv-stralen en extreme weersomstandigheden. Hierdoor wordt de levensduur van het dak verlengd, wat resulteert in lagere onderhouds- en herstelkosten op de lange termijn.

Esthetische meerwaarde

Naast de milieuvoordelen voegt een groendak ook esthetische waarde toe aan gebouwen en stedelijke omgevingen. Het creëert groene oases in betonnen jungles en draagt bij aan een gezonde en plezierige leefomgeving.

Financiële meerwaarde

Waar kosten kunnen worden bespaard op het energieverbruik van uw woning of pand. Zorgen groendaken ook voor een hogere opbrengst bij de verkoop. Kortom uw woning of pand krijgt meer waarde. In een groene buurt wonen en werken levert meer op.

Positief effect op de gezondheid

Mensen die in een groene omgeving wonen, voelen zich beter. Groen verhoogt de pijntolerantie en mensen herstellen sneller, dit wordt ook wel een ‘healing environment’ genoemd. Groene daken hebben dus een positief effect op de gezondheid. Bovendien kan wonen in een groene omgeving de kans op ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes op de lange termijn verminderen. Groen maakt dus blij. Mensen ervaren ook minder stress en een meer ontspannen gevoel. Groene daken zijn dan ook uitnodigend en mooi om naar te kijken. Het brengt de natuur binnen handbereik bij mensen en fungeren als groene oases in een bebouwde omgeving en heeft daarmee ook een positieve invloed in de leefomgeving met als gevolg dat vandalisme en agressie worden verminderd.

Direct groen, nauwelijks onderhoud

Met vegetatiematten is je groendak zo gerealiseerd. Met een direct groen resultaat. Omdat de opbouw van de matten al dicht begroeid zijn is er nauwelijks ruimte voor onkruiden en is het onderhoud aan het groendak minimaal. Zo bespaar je op de lange termijn tijd en geld.

Biodiversiteit bevorderen

Groendaken creëren een habitat voor vogels, insecten en andere kleine dieren. Door biodiversiteit te bevorderen, draagt Sandee Groen bij aan het behoud van lokale flora en fauna.

GROENDAK IN HET KORT

Groendaken, aangeboden door Sandee Groen, zijn niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan gebouwen, maar ook een investering in duurzaamheid en milieubewustzijn. Door te kiezen voor groendaken dragen klanten niet alleen bij aan een groenere planeet, maar genieten ze ook van de talloze praktische voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, waterbeheer en biodiversiteit. Sandee Groen staat klaar om bij te dragen aan een groenere toekomst met innovatieve en duurzame oplossingen.

GROENDAK IN HET KORT

Groendaken, aangeboden door Sandee Groen, zijn niet alleen een visueel aantrekkelijke toevoeging aan gebouwen, maar ook een investering in duurzaamheid en milieubewustzijn. Door te kiezen voor groendaken dragen klanten niet alleen bij aan een groenere planeet, maar genieten ze ook van de talloze praktische voordelen op het gebied van energie-efficiëntie, waterbeheer en biodiversiteit. Sandee Groen staat klaar om bij te dragen aan een groenere toekomst met innovatieve en duurzame oplossingen.

Recent aangelegd